• Novinky

            • Výsledky prijímacích skúšok

            • Vážení rodičia, uchádzači o štúdium,

              na stránke školy v záložke "Pre uchádzačov" nájdete zverejnené výsledky prijímacích skúšok pre školský rok 2024/2025.

               

              Vedenie školy

            • Deň Európy

            • Dnes sme si na škole pripomenuli Deň Európy. Žiaci poňali prezentovanie daných krajín EÚ veľmi kreatívne a jedinečne. Ďakujeme za super originálny deň.

            • Výmenný pobyt Lipsko

            • Začiatkom školského roka sa žiaci 2.NA a 2.NB so svojimi učiteľmi zúčastnili výmenného pobytu v Lipsku.     V termíne od 27.4.-3.5. sa so svojimi nemeckými priateľmi stretli opäť, tentokrát na slovenskej pôde.

              Počas pobytu naši žiaci ukázali hosťom Bratislavu a jej blízke okolie, ale zavítali aj do Viedne. Žiaci bilingválnych tried prevzali úlohu turistických sprievodcov a predstavili im najdôležitejšie miesta rakúskeho hlavného mesta.

              Samozrejme, dôraz sme kládli na spoznávanie nášho mesta. Počas jazdy turistickým vláčikom sa žiaci zoznámili s pamiatkami Bratislavy. Okrem toho sme navštívili Devín i areál Divokej vody v Čunove. Ústrednou témou tohtoročného výmenného pobytu bol šport, preto sme do programu zaradili aj návštevu Slovenského olympijského a športového múzea. Súčasťou stretnutia bola aj návšteva priestorov školy a účasť na hodinách nemeckého a anglického jazyka.

              Spoločné dni sa niesli v duchu pohody, príjemnej atmosféry a slnečného počasia.

              Tešíme sa na pokračovanie v budúcom školskom roku.

            • Výmena žiakov (Schüleraustausch)

            • V dňoch 20.4. -26.4. 2024 sa konal v poradí už 13. ročník tradičnej žiackej výmeny (Schüleraustausch) s našou partnerskou školou Kaiser-Heinrich-Gymnasium v Bambergu. Projektový týždeň našich a nemeckých žiakov sa niesol v znamení poznávania Bratislavy. Téma spoločného projektu znela: „Mnoho tvárí jedného mesta“. Žiaci pracovali vo workshopoch na konkrétnych tematických zadaniach (napr. architektúra, kultúra, história či zeleň v meste) a navštívili pozoruhodné miesta v Bratislave a aj vo Viedni. Výsledky svojho „bádania“ odprezentovali na záverečnom večere v školskej aule. Záujem o výmenný pobyt je veľký, lebo prispieva nielen k rozširovaniu jazykových zručností a vedomostí, ale aj k vytváraniu nových priateľstiev. Tento rok sa tohto medzinárodného projektu zúčastnilo 38 žiakov zo 4 tried: I.NA, I.NB, KiB a SxB. Výmenný pobyt pokračuje našou návštevou v Bambergu 11.5. 2024.